aku hanya insan biasa

Selamat datang n selamat pulang la korang ye..!hehe. hope xpening baca entry aku.. btrabur kot..ahahaha




Friday, June 26, 2009

Blood group


my blood @ no 4




23 juN 09..
time ni de sbjek immunologi n serologi so kiteorg duk lab nk wat amali. Amali 2 lak pasal blood group. So kene la derma kan darah skit .. Kiteorg kne cocok jari n amek darah sndiri..
Huh xkesah sgt sbb klu pki auto nye xsakiT die just cm kjutan elektrik je.. Tp sir leh lak ckp pki manual.. huh mmg mnages la cocok tgn sndri.. klu cam jarum xpe gak tp die bg besi manual.. 4 org dalam 1 group. So mle2 nk jd org ptame la yg cocok tgn an..Tp ble da cube cocok huh mmg xsggup.
So da byk kali cube mmg xleh gak da cocok tp tarik balek sbb mmg sakit gile.. pas 2 sabar dlu , cocok lg skali xleh gak , mke time ni mmg cm nak nanges ur.tp thn je la. Mybe time 2 sir nmpk muke aku cm nak nanges so die bg auto nye. sir la yg cocok kn tgn aku..! so settle kes aku. Nasib baek aku x amek nursing. Klu x mmg trok ur, nk cocok tgn sndri pn xmmpu ni nk g cocok tgn org..
Lpas da dpt darah 2 kteorg ltk la kt de 1 papan tuk kaji darah kite jnis a , b , o , and ab. Lpas da kaji rupa2 nye darah aku A+..abes cite!

Kenali Sifat Melalui Kumpulan Darah....






Jenis darah selain boleh menjadi panduan utk menentukan diet yg sesuai, ternyata boleh juga meneropong watak dan keperibadian seseorg. Hasil kajian yg dilakukan di Jepun terhdp beberapa jenis darah, ada beberapa keperibadian tertentu yg dikatakan sesuai dgn jenis darah org yg berkaitan. You all boleh lihat sendiri apakah antara anda SUAMI ISTERI mempunyai keserasian dan sifat-sifat tertentu berdasarkan penelitian dibawah ini:

KUMPULAN DARAH 'O' Ini adalah jenis pemimpin. Saat melihat sesuatu yg diinginkan, org dgn kumpulan darah ini akan berusaha mencapainya. Anda juga termasuk trend-sitter, setia, punya daya juang tinggi dan percaya diri yg kukuh. Kelemahan anda adalah mudah cemburu, agak sombong dan cenderung amat kompetetif. Betul tak????

KUMPULAN DARAH 'A' Anda suka keselarasan, kedamaian dan organisasi. Boleh bekerjasama dgn baik dgn org lain, peka, sabar dan penuh perhatian. Namun kelemahan anda adalah tidak boleh melakukan sesuatu dgn santai dan cenderung keras kepala..

KUMPULAN DARAH 'B'
Anda punya tabiat keras dan individualis, suka terus-terang tanpa memikirkan org lain dan melakukan segala sesuatu dgn cara sendiri. Namun anda juga kreatif & fleksibel & boleh beradaptasi dgn mudah terhadap situasi. Namun kelemahan yg anda miliki adalah cenderung terlalu mandiri, yg boleh merugikan..

KUMPULAN DARAH 'AB'
Dingin dan terkawal, makanya tak menghairankan teman menjadikan anda sebagai tpt berkongsi cerita, terutama urusan perasaan dan hati. Anda dilahirkan utk menghibur org lain secara semulajadi. Namun sayangnya anda cenderung moody dan sukar membuat keputusan, kadang-kadang boleh menyakiti hati orang lain.

p/s: andai ada persamaan anggaplah ianya satu kebetulan...

2 comments:

wan-to-tree said...

sy darah A kot..sebab penah derma darah..tpi x igt lah lam buku derma darah tuh..

p/s: ti sy check sy jenis ape ye..

suE shaRin said...

haha darah pn leh lpe ke..!